1. Základné údaje
2. Organizácie
3. Kupujúci a poskytovateľ služieb
4. Postup
5. Časti
-
5.1 Informácie o časti
-
5.1.1 Časť
- Názov: Logický celok č.1 Čerstvá zelenia, čerstvé ovocie
-
Účel
-
Opis časti
- Referenčné číslo: 35548/2024
- Názov : Logický celok č.1 Čerstvá zelenia, čerstvé ovocie
- Opis: Predmetom zákazky je nákup a dodávka čerstvého ovocia a zeleniny. Tovar musí byť dodaný nepoškodený v zdravom a čerstvom stave, v najvyššej kvalite a s vysledovateľnosťou pôvodu podľa požiadavky verejného obstarávateľa v týchto súťažných podkladoch a v súlade s platnou legislatívnou SR a EÚ. Súčasťou predmetu zákazky sú aj súvisiace služby spojené s dopravou na miesto dodania, naložením a vyložením dodávaného tovaru na miesto určenia. Rozvoz každý pracovný deň v časovom rozpätí podľa prílohy č.3 Rámcovej zmluvy. Množstvá jednotlivých druhov tovaru budú upresnené pravidelnými objednávkami. Druhová skladba jednotlivých položiek predmetu zákazky je podrobne uvedená v prílohe č.2 Rámcovej zmluvy.
- Druh zákazky: Tovary
-
Rozsah obstarávania
- Toto verejné obstarávanie je vhodné aj pre malé a stredné podniky (MSP).: áno
-
Predpokladaná hodnota
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (hodnota): 215 026.75
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (mena): Euro
-
Informácie o hlavnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
- Hlavný CPV kód: Zelenina, ovocie a orechy
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
- Strategické verejné obstarávanie: Žiadne
-
Informácie o mieste plnenia
-
Informácie o mieste plnenia
- Mesto: Banská Bystrica
- Nižšia územná jednotka krajiny: Banskobystrický kraj
- Krajina: Slovensko
-
Finančné prostriedky EÚ
- Finančné prostriedky EÚ: Obstarávanie nie je financované z fondov EÚ
-
Informácie o rámcovej dohode a dynamickom nákupnom systéme
- Rámcová dohoda: Rámcová dohoda, bez opätovného otvorenia súťaže
- Dynamický nákupný systém: Žiadny
-
Informácie o rámcovej dohode
- Maximálny počet uchádzačov rámcovej dohody : 1
- Kategórie: Kategórie kupujúcich
-
Súťažné podmienky
-
Zoznam podmienok účasti
-
Zoznam podmienok účasti
- Typ: Technická a odborná spôsobilosť
- Názov podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní
- Opis podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní opisom technického vybavenia, študijných a výskumných zaradení a opatrení použitých uchádzačom alebo záujemcom na zabezpečenie kvality, spôsobom podľa § 35 zákona o verejnom obstarávaní Minimálna požadovaná úroveň: a) Doklad o správnej výrobnej praxi a správnej hygienickej praxi ( HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe). b) Doklad o evidencii v registri podnikateľov s ovocím a zeleninou vydaný Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR. c) Kópia udeleného platného certifikátu bezpečnosti potravín v súlade s normou ISO 22000 (STN EN ISO 22000 „ Systémy manažérstva bezpečnosti potravín“). Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenie aj osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. d) Potvrdenie preukazujúce spôsobilosť motorových vozidiel používaných na prepravu potravín (napr. doklad ATP).
- Použitie tohto kritéria: Uplatňuje sa
-
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
-
Zoznam kritérií
-
Zoznam kritérií
- Typ kritéria na vyhodnotenie ponúk: Cena
- Opis kritéria na vyhodnotenie ponúk: Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky.
- Názov kritéria na vyhodnotenie ponúk: Najnižšia cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky.
-
Ďalšie požiadavky
- Skupina uchádzačov, ktorej bude zadaná zákazka, musí mať určitú právnu formu: áno
- Opis právnej formy uchádzača: Verejný obstarávateľ požaduje vytvorenie určitej právnej formy tak, aby boli jednoznačne zadefinované konkrétne práva, povinnosti a zodpovednosti jednotlivých členov skupiny dodávateľov pri plnení zmluvy.
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
- Vyhradená účasť: Žiadne
-
Informácie o variantoch
- Varianty: Nie sú povolené
-
Požiadavky na plnenie zmluvy
- Plnenie zmluvy sa musí vykonať v rámci programov chránených pracovísk.: Nie
- Elektronická fakturácia: Povinná
-
Elektronický katalóg
- Predkladanie ponúk vo forme elektronického katalógu: Nie je povolené
-
Postup po procese udeľovania
- Elektronické objednávanie: áno
- Elektronická platba: áno
-
Informácie o predkladaní ponúk alebo žiadostí o účasť
-
Lehota I
- Lehota na predkladanie ponúk (dátum): 29.11.2024
- Lehota na predkladanie ponúk (čas): 09:00
-
Jazyk na predkladanie dokumentov
- Jazyky, v ktorých možno predložiť ponuky: SLK, CES
-
Informácie o otváraní ponúk
- Dátum otvárania ponúk: 29.11.2024
- Čas otvárania ponúk: 09:15
- Opis otvárania ponúk: Otváranie sa uskutoční v zmysle § 52 zákona o verejnom obstarávaní prostredníctvom funkcionality elektronickej platformy (IS EPVO), a to sprístupnením elektronických ponúk v systéme IS EPVO v čase uvedenom v Oznámení o vyhlásení verejného obstarávania.
- Miesto otvárania ponúk: Účasť na elektronickom otváraní ponúk je umožnená všetkým uchádzačom, ktorí predložili svoju ponuku v lehote na predkladanie ponúk. V zmysle § 52 ods.2 posl. veta zákona o verejnom obstarávaní, umožnením účasti na otváraní ponúk sa rozumie ich sprístupnenie prostredníctvom funkcionality elektronického prostriedku všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku určeným spôsobom komunikácie, a to v rozsahu podľa § 52 ods.2 zákona o verejnom obstarávaní.
-
Spôsob predkladania ponúk alebo žiadostí o účasť
- Elektronické predkladanie ponúk: Povinné
- Adresa na predkladanie ponúk (URL): https://evo.isepvo.sk/evo/Pages/Privates/ZakazkaDetail.aspx?id=519477&orgId=4778
-
Informácie o súťažných podkladoch
-
Informácie o súťažných podkladoch
- Obmedzený prístup k súťažným podkladom: Žiadne obmedzenia prístupu k dokumentom
- Úradný jazyk súťažných podkladov: slovenčina
- Súťažné podklady (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/519477
- Označenie dokumentu/zákazky: Súťažné podklady s prílohami
-
Komunikačný kanál ad hoc
- Názov elektronického prostriedku: IS EPVO
-
Preskúmanie
-
Lehoty na preskúmanie
- Opis lehôt na preskúmanie: Lehoty na predloženie žiadosti o nápravu a/alebo námietok upravuje platný a účinný zákon o verejnom obstarávaní.
-
Organizácia pre preskúmanie
- ID organizácie zodpovednej za preskúmanie: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)
-
Organizácia poskytujúca informácie o preskúmaní
- ID poskytovateľa informácií o preskúmaní: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)
-
5.1.2 Časť
- Názov: Logický celok č.2 Mlieko a mliečne výrobky, syry, jogurty, maslo
-
Účel
-
Opis časti
- Referenčné číslo: 35548/2024
- Názov : Logický celok č.2 Mlieko a mliečne výrobky, syry, jogurty, maslo
- Opis: Špecifikácia predmetu zákazky 1. Predmetom zákazky je nákup a dodávka mlieka a mliečnych výrobkov. Tovar musí byť dodaný nepoškodený v zdravom a čerstvom stave, v najvyššej kvalite a s vysledovateľnosťou pôvodu podľa požiadavky verejného obstarávateľa v týchto súťažných podkladoch a v súlade s platnou legislatívnou SR a EÚ. Súčasťou predmetu zákazky sú aj súvisiace služby spojené s dopravou na miesto dodania, naložením a vyložením dodávaného tovaru na miesto určenia. Množstvá jednotlivých druhov tovaru budú upresnené pravidelnými objednávkami. Druhová skladba jednotlivých položiek predmetu zákazky je podrobne uvedená v prílohe č.2 Rámcovej zmluvy. 2. Predmet zákazky musí spĺňať všetky zákonom stanovené normy pre daný predmet zákazky, musí byť prvej akostnej triedy a musí spĺňať všetky požiadavky na zdravotne nezávadný tovar. 3. Minimálne požiadavky na predmet zákazky: Požiadavky na mlieko: - preferujeme pasterizované mlieko, - vyžadujeme dodávku v lehote, v ktorej z doby spotreby vyznačenej na dodanom tovare neuplynula viac ako 1/5, - minimálny obsah tuku 1,5% Požiadavky na mliečne výrobky: - syry bez rastlinných tukov, farbív, konzervačných látok a iných prísad - jogurty a kyslomliečne výrobky s obsahom minimálne 106 variabilných mliečnych baktérií probiotického charakteru v 1 ml, bez zahusťovadiel, syntetických farbív, aróm a konzervačných látok, - ochutené mlieko a fermentované mliečne výrobky musia mať min. 90% mliečnej zložky a max. 7% cukru (v prípade školského stravovania) alebo medu, bez zahusťovadiel, syntetických farbív, aróm a konzervačných látok, - vyžadujeme dodávku v lehote, v ktorej z doby spotreby vyznačenej na dodanom tovare neuplynula viac ako 1/5. 3.1 Trvanlivosť všetkých produktov nesmie prekročiť prvú tretinu doby spotreby, všetky produkty musia mať dátum najneskoršej spotreby. 3.2 Obaly všetkých produktov musia byť čisté, nepoškodené, zdraviu nezávadné, vyznačené údaje na obale - obchodný názov tovaru, obchodné meno a sídlo výrobcu, údaj o množstve, dátum výroby a spotreby. 3.3 Odkaz technickej špecifikácie na obchodnú značku alebo výrobcu tovaru je uvádzaný z dôvodu garantovania technických vlastností a kvalitatívnych parametrov tovaru. Pripúšťa sa tovar podľa technickej špecifikácie nahradiť ekvivalentným tovarom rovnakých alebo lepších technických vlastností a kvality. 3.4 Množstvá a sortiment tovarov sú určené od súčasného počtu a zloženia stravníkov a nie sú pre verejného obstarávateľa záväzné, nakoľko sa ich počet aj zloženie počas zmluvného vzťahu môže zmeniť - zvýšiť, resp. znížiť. Na základe toho môže verejný obstarávateľ množstvá a sortiment upraviť podľa aktuálnych stavov. 3.5 Verejný obstarávateľ ako Kupujúci je oprávnený v čiastkovej objednávke objednať si aj taký druh tovaru, ktorý nie je uvedený v prílohe Rámcovej zmluvy alebo nový tovar, na základe zmenených požiadaviek na výživové a nutričné hodnoty stravy pre deti v MŠ a MsDj. 3.6 V prípade, že na základe fyzickej kontroly pri preberaní tovaru zistí Kupujúci zrejmé vady tovaru, resp. jeho nesúlad s objednávkou, Kupujúci si vyhradzuje právo neprevziať tovar alebo jeho časť. Túto skutočnosť vyznačí na dodacom liste a vadný tovar odovzdá vodičovi, ktorý ho odoberie späť. Predávajúci je povinný na vlastné náklady odstrániť zrejmé vady tovaru, resp. ho vymeniť. 3.7 V prípade, že dodávané položky budú balené v obale, musia byť označené v štátnom jazyku s min. údajmi (názov výrobku, obchodné meno výrobcu, hmotnosť výrobku, dátum spotreby, spôsob skladovania, zoznam zložiek vo výrobku) v súlade s Potravinovým kódexom SR, so zákonom č. 152/1995 Z. z. o potravinách a so zákonom č. 119/2010 Z. z. o obaloch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. 3.8 Súčasťou záväzku Predávajúceho podľa zmluvy sú aj služby spojené s dodaním tovaru, t.j. zabezpečenie kompletizácie tovaru, balenie tovaru, jeho doprava a vyloženie v mieste plnenia, poskytnutie písomných dokumentov v súlade s Výnosmi Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR potrebných pre kvalitu potravín v slovenskom alebo českom jazyku. 3.9 V prípade porušenia platných právnych predpisov, týkajúcich sa zabezpečenia bezpečnosti potravín zo strany Predávajúceho a prípadného zistenia tohto porušenia zo strany kontrolného orgánu, preberá Predávajúci na seba všetky náklady, súvisiace s prípadným sankčným postihom Kupujúceho kontrolným orgánom.
- Druh zákazky: Tovary
-
Rozsah obstarávania
- Toto verejné obstarávanie je vhodné aj pre malé a stredné podniky (MSP).: áno
-
Predpokladaná hodnota
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (hodnota): 228 493.10
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (mena): Euro
-
Informácie o hlavnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
- Hlavný CPV kód: Mliečne výrobky
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
- Strategické verejné obstarávanie: Žiadne
-
Informácie o mieste plnenia
-
Informácie o mieste plnenia
- Mesto: Banská Bystrica
- Nižšia územná jednotka krajiny: Banskobystrický kraj
- Krajina: Slovensko
-
Finančné prostriedky EÚ
- Finančné prostriedky EÚ: Obstarávanie nie je financované z fondov EÚ
-
Informácie o rámcovej dohode a dynamickom nákupnom systéme
- Rámcová dohoda: Rámcová dohoda, bez opätovného otvorenia súťaže
- Dynamický nákupný systém: Žiadny
-
Informácie o rámcovej dohode
- Maximálny počet uchádzačov rámcovej dohody : 1
- Kategórie: Kategórie kupujúcich
-
Súťažné podmienky
-
Zoznam podmienok účasti
-
Zoznam podmienok účasti
- Typ: Technická a odborná spôsobilosť
- Názov podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní
- Opis podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní opisom technického vybavenia, študijných a výskumných zaradení a opatrení použitých uchádzačom alebo záujemcom na zabezpečenie kvality, spôsobom podľa § 35 zákona o verejnom obstarávaní Minimálna požadovaná úroveň: a) Doklad o správnej výrobnej praxi a správnej hygienickej praxi (HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe). b) Kópia udeleného platného certifikátu bezpečnosti potravín v súlade s normou ISO 22000 (STN EN ISO 22000 „ Systémy manažérstva bezpečnosti potravín“). Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenie aj osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. c) Potvrdenie preukazujúce spôsobilosť motorových vozidiel používaných na prepravu potravín (napr. doklad ATP).
- Použitie tohto kritéria: Uplatňuje sa
-
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
-
Zoznam kritérií
-
Zoznam kritérií
- Typ kritéria na vyhodnotenie ponúk: Cena
- Opis kritéria na vyhodnotenie ponúk: Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky
- Názov kritéria na vyhodnotenie ponúk: Cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky
-
Ďalšie požiadavky
- Skupina uchádzačov, ktorej bude zadaná zákazka, musí mať určitú právnu formu: áno
- Opis právnej formy uchádzača: Verejný obstarávateľ požaduje vytvorenie určitej právnej formy tak, aby boli jednoznačne zadefinované konkrétne práva, povinnosti a zodpovednosti jednotlivých členov skupiny dodávateľov pri plnení zmluvy.
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
- Vyhradená účasť: Žiadne
-
Informácie o variantoch
- Varianty: Nie sú povolené
-
Požiadavky na plnenie zmluvy
- Plnenie zmluvy sa musí vykonať v rámci programov chránených pracovísk.: Nie
- Elektronická fakturácia: Povinná
-
Elektronický katalóg
- Predkladanie ponúk vo forme elektronického katalógu: Nie je povolené
-
Postup po procese udeľovania
- Elektronické objednávanie: áno
- Elektronická platba: áno
-
Informácie o predkladaní ponúk alebo žiadostí o účasť
-
Lehota I
- Lehota na predkladanie ponúk (dátum): 29.11.2024
- Lehota na predkladanie ponúk (čas): 09:00
-
Jazyk na predkladanie dokumentov
- Jazyky, v ktorých možno predložiť ponuky: SLK, CES
-
Informácie o otváraní ponúk
- Dátum otvárania ponúk: 29.11.2024
- Čas otvárania ponúk: 09:15
- Opis otvárania ponúk: Otváranie sa uskutoční v zmysle § 52 zákona o verejnom obstarávaní prostredníctvom funkcionality elektronickej platformy (IS EPVO), a to sprístupnením elektronických ponúk v systéme IS EPVO v čase uvedenom v Oznámení o vyhlásení verejného obstarávania.
- Miesto otvárania ponúk: Účasť na elektronickom otváraní ponúk je umožnená všetkým uchádzačom, ktorí predložili svoju ponuku v lehote na predkladanie ponúk. V zmysle § 52 ods.2 posl. veta zákona o verejnom obstarávaní, umožnením účasti na otváraní ponúk sa rozumie ich sprístupnenie prostredníctvom funkcionality elektronického prostriedku všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku určeným spôsobom komunikácie, a to v rozsahu podľa § 52 ods.2 zákona o verejnom obstarávaní.
-
Spôsob predkladania ponúk alebo žiadostí o účasť
- Elektronické predkladanie ponúk: Povinné
- Adresa na predkladanie ponúk (URL): https://evo.isepvo.sk/evo/Pages/Privates/ZakazkaDetail.aspx?id=519477&orgId=4778
-
Informácie o súťažných podkladoch
-
Informácie o súťažných podkladoch
- Obmedzený prístup k súťažným podkladom: Žiadne obmedzenia prístupu k dokumentom
- Úradný jazyk súťažných podkladov: slovenčina
- Súťažné podklady (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/519477
- Označenie dokumentu/zákazky: Súťažné podklady s prílohami
-
Komunikačný kanál ad hoc
- Názov elektronického prostriedku: IS EPVO
-
Preskúmanie
-
Lehoty na preskúmanie
- Opis lehôt na preskúmanie: Lehoty na predloženie žiadosti o nápravu a/alebo námietok upravuje platný a účinný zákon o verejnom obstarávaní.
-
Organizácia pre preskúmanie
- ID organizácie zodpovednej za preskúmanie: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)
-
Organizácia poskytujúca informácie o preskúmaní
- ID poskytovateľa informácií o preskúmaní: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)
-
5.1.3 Časť
- Názov: Logický celok č. 3 Čerstvé kuchynsky opracované mäso a mäsové výrobky
-
Účel
-
Opis časti
- Referenčné číslo: 355548/2024
- Názov : Logický celok č. 3 Čerstvé kuchynsky opracované mäso a mäsové výrobky
- Opis: Špecifikácia predmetu zákazky 1. Predmetom zákazky je nákup a dodávka čerstvého kuchynského opracovaného mäsa a mäsových výrobkov. Tovar musí byť dodaný nepoškodený v zdravom a čerstvom stave v najvyššej kvalite a s vysledovateľnosťou pôvodu podľa požiadavky verejného obstarávateľa v týchto súťažných podkladoch a v súlade s platnou legislatívnou SR a EÚ. Súčasťou predmetu zákazky sú aj súvisiace služby spojené s dopravou na miesto dodania, naložením a vyložením dodávaného tovaru do skladu na miesto určenia. Množstvá jednotlivých druhov tovaru budú upresnené pravidelnými objednávkami. Druhová skladba jednotlivých položiek predmetu zákazky je podrobne uvedená v prílohe č.2 Rámcovej zmluvy. 2. Predmet zákazky musí spĺňať všetky zákonom stanovené normy pre daný predmet zákazky, musí byť prvej akostnej triedy a musí spĺňať všetky požiadavky na zdravotne nezávadný tovar. 3. Minimálne požiadavky na predmet zákazky: 3.1 Mäso musí byť dodávané voľné, čerstvé a nebalené. Kvalita čerstvosti dodávaného mäsa nesmie javiť znaky: • po rozmrazení alebo zmrazení • obsahovať vodu, mastné alebo krvavé časti • cudzieho zápachu V prípade ak Predávajúci na základe čiastkovej objednávky dodá mrazené alebo rozmrazené mäso, bude sa táto skutočnosť považovať za hrubé porušenie zmluvy. 3.2 Vysledovateľný pôvod mäsa: • hovädzie mäso na dodacom liste bude označené referenčným číslom a údajom o krajine, kde bolo zviera narodené, chované a zabité na deklarovanom bitúnku, • bravčové mäso na dodacom liste bude označené kódom dodávky a údajom o krajine kde bolo zviera chované a zabité na deklarovanom bitúnku • pri každej dodávke hovädzieho mäsa dodací list okrem iných povinných údajov musí obsahovať referenčné číslo, krajinu kde bolo zviera narodené, chované a zabité. Nesplnenie povinnosti sa považuje za hrubé porušenie zmluvných podmienok. • pri každej dodávke bravčového mäsa dodací list okrem iných povinných údajov musí obsahovať Kód dodávky, krajinu kde bolo zviera chované a zabité. Nesplnenie povinnosti sa považuje za hrubé porušenie zmluvných podmienok. 3.3 Verejný obstarávateľ požaduje povinnosť dodávať predmet zákazky najvyššej kvality a plniť požiadavky stanovené legislatívou aj pre označovanie nebaleného tovaru. 3.4 Keďže ide o komoditu, ktorá je určená na predaj bez balenia - „nebalené mäso“ Predávajúci pri každom dodaní mäsa na dodacom liste (faktúre) uvedie minimálne tieto údaje: ? názov potraviny, ? údaj podľa osobitného predpisu, ktorý sa uvádza za slovom „Obsahuje:“ ? netto množstvo podľa osobitného predpisu, ? dátum minimálnej trvanlivosti alebo dátum spotreby, počas ktorej si mäso udržiava svoje úžitkové vlastnosti. 3.5 Verejný obstarávateľ vyžaduje dodávku mäsa a mäsových výrobkov v lehote, v ktorej z doby spotreby vyznačenej na dodacom liste, faktúre (na obale mäsa) mäsu neuplynula viac ako 1/3. V prípade ak Predávajúci poruší svoje povinnosti pri v označovaní mäsa alebo mäsu uplynie viac ako 1/3 z doby spotreby, verejný obstarávateľ takúto dodávku mäsa, nepreberie a bude túto skutočnosť považovať za hrubé porušenie zmluvy. 3.6 Predpokladané množstvá tejto časti predmetu zákazky sú iba orientačné, určené na základe predchádzajúcej spotreby verejného obstarávateľa a budú verejným obstarávateľom upravované počas platnosti Rámcovej zmluvy podľa aktuálnych potrieb, tzn. 0,100 kg najmenej. Rozvoz každý pracovný deň v časovom rozpätí prílohy č.3 Rámcovej zmluvy. 3.7 Verejný obstarávateľ ako Kupujúci je oprávnený v čiastkovej objednávke objednať si aj taký druh tovaru ktorý nie je v prílohe Rámcovej zmluvy alebo iný druh mäsa, na základe zmenených požiadaviek na výživové a nutričné hodnoty stravy pre deti v MŠ a MsDJ. 3.8 Predmetom fakturácie bude len skutočne objednaný a dodaný druh tovaru, ako aj skutočne objednané a dodané množstvo tovaru podľa nevyhnutnej potreby verejného obstarávateľa počas trvania Rámcovej zmluvy. 3.9 Verejný obstarávateľ ako Kupujúci pri realizácii dodávok tovaru úspešným uchádzačom ako Predávajúcim bude vykonávať kontrolu preberaného tovaru z dôvodu overenia či dodaný tovar má požadovanú kvalitu a spĺňa parametre čerstvosti napr. overením aký čas zostáva do dátumu spotreby resp. dátumu minimálnej trvanlivosti. Tovar bude preberať na základe senzorickej analýzy, t. j. na základe zmyslového posúdenia – čerstvosť, farba, vôňa mäsa a mäsových výrobkov. Mäso nesmie javiť znaky po rozmrazení alebo zmrazení, bez obsahu vody, bez cudzieho zápachu a mastných a krvavých častí. V prípade ak Predávajúci poruší zásadu čerstvosti a kvality dodaného tovaru, verejný obstarávateľ ako Kupujúci tento nepreberie a bude to považovať za hrubé porušenie zmluvy. 3.10 Odkaz technickej špecifikácie na obchodnú značku alebo výrobcu tovaru je uvádzaný z dôvodu garantovania technických vlastností a kvalitatívnych parametrov tovaru. Pripúšťa sa tovar podľa technickej špecifikácie nahradiť ekvivalentným tovarom rovnakých alebo lepších technických vlastností a kvality.
- Druh zákazky: Tovary
-
Rozsah obstarávania
- Toto verejné obstarávanie je vhodné aj pre malé a stredné podniky (MSP).: áno
-
Predpokladaná hodnota
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (hodnota): 103 062.31
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (mena): Euro
-
Informácie o hlavnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
- Hlavný CPV kód: Živočíšne výrobky, mäso a mäsové výrobky
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
- Strategické verejné obstarávanie: Žiadne
-
Informácie o mieste plnenia
-
Informácie o mieste plnenia
- Mesto: Banská Bystrica
- Nižšia územná jednotka krajiny: Banskobystrický kraj
- Krajina: Slovensko
-
Finančné prostriedky EÚ
- Finančné prostriedky EÚ: Obstarávanie nie je financované z fondov EÚ
-
Informácie o rámcovej dohode a dynamickom nákupnom systéme
- Rámcová dohoda: Rámcová dohoda, bez opätovného otvorenia súťaže
- Dynamický nákupný systém: Žiadny
-
Informácie o rámcovej dohode
- Maximálny počet uchádzačov rámcovej dohody : 1
- Kategórie: Kategórie kupujúcich
-
Súťažné podmienky
-
Zoznam podmienok účasti
-
Zoznam podmienok účasti
- Typ: Technická a odborná spôsobilosť
- Názov podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní
- Opis podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní opisom technického vybavenia, študijných a výskumných zaradení a opatrení použitých uchádzačom alebo záujemcom na zabezpečenie kvality, spôsobom podľa § 35 zákona o verejnom obstarávaní a) Doklad o správnej výrobnej praxi a správnej hygienickej praxi (HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe). b) Kópia udeleného platného certifikátu bezpečnosti potravín v súlade s normou ISO 22000 (STN EN ISO 22000 „ Systémy manažérstva bezpečnosti potravín“). Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenie aj osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. c) Potvrdenie preukazujúce spôsobilosť motorových vozidiel používaných na prepravu potravín (napr. doklad ATP). d) Kópia rozhodnutia o schválení prevádzkarne na spracovanie a výrobu mäsa a mäsových výrobkov vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR a kópia rozhodnutia o schválení prevádzkarne ako bitúnok vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR výrobcu, od ktorého bude dodávať obstarávané mäso a mäsové výrobky.
- Použitie tohto kritéria: Uplatňuje sa
-
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
-
Zoznam kritérií
-
Zoznam kritérií
- Typ kritéria na vyhodnotenie ponúk: Cena
- Opis kritéria na vyhodnotenie ponúk: Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky.
- Názov kritéria na vyhodnotenie ponúk: Najnižšia cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky.
-
Ďalšie požiadavky
- Skupina uchádzačov, ktorej bude zadaná zákazka, musí mať určitú právnu formu: áno
- Opis právnej formy uchádzača: Verejný obstarávateľ požaduje vytvorenie určitej právnej formy tak, aby boli jednoznačne zadefinované konkrétne práva, povinnosti a zodpovednosti jednotlivých členov skupiny dodávateľov pri plnení zmluvy.
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
- Vyhradená účasť: Žiadne
-
Informácie o variantoch
- Varianty: Nie sú povolené
-
Požiadavky na plnenie zmluvy
- Plnenie zmluvy sa musí vykonať v rámci programov chránených pracovísk.: Nie
- Elektronická fakturácia: Povinná
-
Elektronický katalóg
- Predkladanie ponúk vo forme elektronického katalógu: Nie je povolené
-
Postup po procese udeľovania
- Elektronické objednávanie: áno
- Elektronická platba: áno
-
Informácie o predkladaní ponúk alebo žiadostí o účasť
-
Lehota I
- Lehota na predkladanie ponúk (dátum): 29.11.2024
- Lehota na predkladanie ponúk (čas): 09:00
-
Jazyk na predkladanie dokumentov
- Jazyky, v ktorých možno predložiť ponuky: SLK, CES
-
Informácie o otváraní ponúk
- Dátum otvárania ponúk: 29.11.2024
- Čas otvárania ponúk: 09:15
- Opis otvárania ponúk: Otváranie sa uskutoční v zmysle § 52 zákona o verejnom obstarávaní prostredníctvom funkcionality elektronickej platformy (IS EPVO), a to sprístupnením elektronických ponúk v systéme IS EPVO v čase uvedenom v Oznámení o vyhlásení verejného obstarávania.
- Miesto otvárania ponúk: Účasť na elektronickom otváraní ponúk je umožnená všetkým uchádzačom, ktorí predložili svoju ponuku v lehote na predkladanie ponúk. V zmysle § 52 ods.2 posl. veta zákona o verejnom obstarávaní, umožnením účasti na otváraní ponúk sa rozumie ich sprístupnenie prostredníctvom funkcionality elektronického prostriedku všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku určeným spôsobom komunikácie, a to v rozsahu podľa § 52 ods.2 zákona o verejnom obstarávaní.
-
Spôsob predkladania ponúk alebo žiadostí o účasť
- Elektronické predkladanie ponúk: Povinné
- Adresa na predkladanie ponúk (URL): https://evo.isepvo.sk/evo/Pages/Privates/ZakazkaDetail.aspx?id=519477&orgId=4778
-
Informácie o súťažných podkladoch
-
Informácie o súťažných podkladoch
- Obmedzený prístup k súťažným podkladom: Žiadne obmedzenia prístupu k dokumentom
- Úradný jazyk súťažných podkladov: slovenčina
- Súťažné podklady (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/519477
- Označenie dokumentu/zákazky: Súťažné podklady s prílohami
-
Komunikačný kanál ad hoc
- Názov elektronického prostriedku: IS EPVO
-
Preskúmanie
-
Lehoty na preskúmanie
- Opis lehôt na preskúmanie: Lehoty na predloženie žiadosti o nápravu a/alebo námietok upravuje platný a účinný zákon o verejnom obstarávaní.
-
Organizácia pre preskúmanie
- ID organizácie zodpovednej za preskúmanie: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)
-
Organizácia poskytujúca informácie o preskúmaní
- ID poskytovateľa informácií o preskúmaní: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)
-
5.1.4 Časť
- Názov: Logický celok č. 4 Ostatné potraviny
-
Účel
-
Opis časti
- Referenčné číslo: 35548/2024
- Názov : Logický celok č. 4 Ostatné potraviny
- Opis: Špecifikácia predmetu zákazky 1. Predmetom zákazky je nákup mlynských a škrobových výrobkov, sterilizovanej zeleniny a ovocia, vajec a cukru. Tovar musí byť dodaný nepoškodený v zdravom a čerstvom stave, v najvyššej kvalite a s vysledovateľnosťou pôvodu podľa požiadavky verejného obstarávateľa v týchto súťažných podkladoch a v súlade s platnou legislatívnou SR a EÚ. Súčasťou predmetu zákazky sú aj súvisiace služby spojené s dopravou na miesto dodania, naložením a vyložením dodávaného tovaru na miesto určenia. Množstvá jednotlivých druhov tovaru budú upresnené pravidelnými objednávkami. Druhová skladba jednotlivých položiek predmetu zákazky je podrobne uvedená v prílohe č. 2 Rámcovej zmluvy. 2. Predmet zákazky musí spĺňať všetky zákonom stanovené normy pre daný predmet zákazky, musí byť prvej akostnej triedy a musí spĺňať všetky požiadavky na zdravotne nezávadný tovar. 3. Minimálne požiadavky na predmet zákazky : Požiadavky na mlynské a škrobové výrobky, cukor - vyžadujeme dodať potraviny v lehote, v ktorej z doby spotreby vyznačenej na dodanom tovare neuplynulo viac ako 1/3 Požiadavky na vajcia - pri dodávke vajec dodržiavať lehotu, v ktorej z doby spotreby vyznačenej na dodanom tovare neuplynula viac ako 1/7 (znamená dodanie čerstvých vajec nie starších ako 4 dni). 3.1 Dodaný tovar musí spĺňať všetky predpisy zodpovedajúce potravinárskemu kódexu v zmysle ustanovení výnosu MP a MZ SR č.2143/2006-100 PK SR. Tovar musí byť označený na obale v súlade s § 9 zákona č. 152/1995 Z.z. v znení neskorších predpisov o potravinách a § 3 Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky. 3.2 Podľa Potravinového kódexu SR verejný obstarávateľ ako Kupujúci nepreberie od úspešného uchádzača ako Predávajúceho tovar, ktorý nie je viditeľne čerstvý, resp. ktorého doba minimálnej trvanlivosti už uplynula. 3.3 Obaly všetkých produktov musia byť čisté, nepoškodené, zdraviu nezávadné, vyznačené údaje na obale - obchodný názov tovaru, obchodné meno a sídlo výrobcu, údaj o množstve, dátum výroby a spotreby. 3.4 V prípade, že dodávané položky budú balené v obale, musia byť označené v štátnom jazyku s min. údajmi (názov výrobku, obchodné meno výrobcu, hmotnosť výrobku, dátum spotreby, spôsob skladovania, zoznam zložiek vo výrobku) v súlade s Potravinovým kódexom SR, so zákonom č. 152/1995 Z. z. o potravinách a so zákonom č. 119/2010 Z. z. o obaloch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. 3.5 Dovoz tovaru bude zabezpečený v zmysle platných zákonov vzťahujúcich sa na predmet zákazky, vo vhodne vybavených dopravných prostriedkoch, takým spôsobom, aby sa zachovala jeho zdravotná bezchybnosť. 3.6 Predpokladané množstvá tejto časti predmetu zákazky sú iba orientačné, určené na základe predchádzajúcej spotreby verejného obstarávateľa a budú verejným obstarávateľom upravované počas platnosti Rámcovej zmluvy podľa aktuálnych potrieb. Rozvoz každý pracovný deň v časovom rozpätí prílohy č. 3 Rámcovej zmluvy. 3.7 Verejný obstarávateľ ako Kupujúci je oprávnený objednať si v čiastkovej objednávke aj taký tovar, ktorý nie je uvedený v prílohe Rámcovej zmluvy alebo nový tovar, na základe zmenených požiadaviek na výživové a nutričné hodnoty stravy pre deti v MŠ a MsDj. 3.8 V prípade porušenia platných právnych predpisov, týkajúcich sa zabezpečenia bezpečnosti potravín zo strany Predávajúceho a prípadného zistenia tohto porušenia zo strany kontrolného orgánu, preberá Predávajúci na seba všetky náklady, súvisiace s prípadným sankčným postihom Kupujúceho kontrolným orgánom. 3. 9 Odkaz technickej špecifikácie na obchodnú značku alebo výrobcu tovaru je uvádzaný z dôvodu garantovania technických vlastností a kvalitatívnych parametrov tovaru. Pripúšťa sa tovar podľa technickej špecifikácie nahradiť ekvivalentným tovarom rovnakých alebo lepších technických vlastností a kvality.
- Druh zákazky: Tovary
-
Rozsah obstarávania
- Toto verejné obstarávanie je vhodné aj pre malé a stredné podniky (MSP).: áno
-
Predpokladaná hodnota
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (hodnota): 202 077.52
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (mena): Euro
-
Informácie o hlavnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
- Hlavný CPV kód: Rôzne potravinárske výrobky
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
- Strategické verejné obstarávanie: Žiadne
-
Informácie o mieste plnenia
-
Informácie o mieste plnenia
- Mesto: Banská Bystrica
- Nižšia územná jednotka krajiny: Banskobystrický kraj
- Krajina: Slovensko
-
Finančné prostriedky EÚ
- Finančné prostriedky EÚ: Obstarávanie nie je financované z fondov EÚ
-
Informácie o rámcovej dohode a dynamickom nákupnom systéme
- Rámcová dohoda: Rámcová dohoda, bez opätovného otvorenia súťaže
- Dynamický nákupný systém: Žiadny
-
Informácie o rámcovej dohode
- Maximálny počet uchádzačov rámcovej dohody : 1
- Kategórie: Kategórie kupujúcich
-
Súťažné podmienky
-
Zoznam podmienok účasti
-
Zoznam podmienok účasti
- Typ: Technická a odborná spôsobilosť
- Názov podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní
- Opis podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní opisom technického vybavenia, študijných a výskumných zaradení a opatrení použitých uchádzačom alebo záujemcom na zabezpečenie kvality, spôsobom podľa § 35 zákona o verejnom obstarávaní a) Doklad o správnej výrobnej praxi a správnej hygienickej praxi (HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe). b) Kópia udeleného platného certifikátu bezpečnosti potravín v súlade s normou ISO 22000 (STN EN ISO 22000 „ Systémy manažérstva bezpečnosti potravín“). Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenie aj osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. c) Potvrdenie preukazujúce spôsobilosť motorových vozidiel používaných na prepravu potravín (napr. doklad ATP).
- Použitie tohto kritéria: Uplatňuje sa
-
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
-
Zoznam kritérií
-
Zoznam kritérií
- Typ kritéria na vyhodnotenie ponúk: Cena
- Opis kritéria na vyhodnotenie ponúk: Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky.
- Názov kritéria na vyhodnotenie ponúk: Cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky.
-
Ďalšie požiadavky
- Skupina uchádzačov, ktorej bude zadaná zákazka, musí mať určitú právnu formu: áno
- Opis právnej formy uchádzača: Verejný obstarávateľ požaduje vytvorenie určitej právnej formy tak, aby boli jednoznačne zadefinované konkrétne práva, povinnosti a zodpovednosti jednotlivých členov skupiny dodávateľov pri plnení zmluvy.
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
- Vyhradená účasť: Žiadne
-
Informácie o variantoch
- Varianty: Nie sú povolené
-
Požiadavky na plnenie zmluvy
- Plnenie zmluvy sa musí vykonať v rámci programov chránených pracovísk.: Nie
- Elektronická fakturácia: Povinná
-
Elektronický katalóg
- Predkladanie ponúk vo forme elektronického katalógu: Nie je povolené
-
Postup po procese udeľovania
- Elektronické objednávanie: áno
- Elektronická platba: áno
-
Informácie o predkladaní ponúk alebo žiadostí o účasť
-
Lehota I
- Lehota na predkladanie ponúk (dátum): 29.11.2024
- Lehota na predkladanie ponúk (čas): 09:00
-
Jazyk na predkladanie dokumentov
- Jazyky, v ktorých možno predložiť ponuky: SLK, CES
-
Informácie o otváraní ponúk
- Dátum otvárania ponúk: 29.11.2024
- Čas otvárania ponúk: 09:15
- Opis otvárania ponúk: Otváranie sa uskutoční v zmysle § 52 zákona o verejnom obstarávaní prostredníctvom funkcionality elektronickej platformy (IS EPVO), a to sprístupnením elektronických ponúk v systéme IS EPVO v čase uvedenom v Oznámení o vyhlásení verejného obstarávania.
- Miesto otvárania ponúk: Účasť na elektronickom otváraní ponúk je umožnená všetkým uchádzačom, ktorí predložili svoju ponuku v lehote na predkladanie ponúk. V zmysle § 52 ods.2 posl. veta zákona o verejnom obstarávaní, umožnením účasti na otváraní ponúk sa rozumie ich sprístupnenie prostredníctvom funkcionality elektronického prostriedku všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku určeným spôsobom komunikácie, a to v rozsahu podľa § 52 ods.2 zákona o verejnom obstarávaní.
-
Spôsob predkladania ponúk alebo žiadostí o účasť
- Elektronické predkladanie ponúk: Povinné
- Adresa na predkladanie ponúk (URL): https://evo.isepvo.sk/evo/Pages/Privates/ZakazkaDetail.aspx?id=519477&orgId=4778
-
Informácie o súťažných podkladoch
-
Informácie o súťažných podkladoch
- Obmedzený prístup k súťažným podkladom: Žiadne obmedzenia prístupu k dokumentom
- Úradný jazyk súťažných podkladov: slovenčina
- Súťažné podklady (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/519477
- Označenie dokumentu/zákazky: Súťažné podklady s prílohami
-
Komunikačný kanál ad hoc
- Názov elektronického prostriedku: IS EPVO
-
Preskúmanie
-
Lehoty na preskúmanie
- Opis lehôt na preskúmanie: Lehoty na predloženie žiadosti o nápravu a/alebo námietok upravuje platný a účinný zákon o verejnom obstarávaní.
-
Organizácia pre preskúmanie
- ID organizácie zodpovednej za preskúmanie: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)
-
Organizácia poskytujúca informácie o preskúmaní
- ID poskytovateľa informácií o preskúmaní: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)
-
5.1.5 Časť
- Názov: Logický celok č. 5 Mrazený tovar – ryby, hydina, zelenina, polotovary
-
Účel
-
Opis časti
- Referenčné číslo: 35548/2024
- Názov : Logický celok č. 5 Mrazený tovar – ryby, hydina, zelenina, polotovary
- Opis: Špecifikácia predmetu zákazky 1. Predmetom zákazky je nákup a dodávka mrazených potravín – rýb, hydiny, zeleniny, polotovarov. Tovar musí byť dodaný nepoškodený v najvyššej kvalite a s vysledovateľnosťou pôvodu podľa požiadavky verejného obstarávateľa v týchto súťažných podkladoch a v súlade s platnou legislatívnou SR a EÚ. Súčasťou predmetu zákazky sú aj súvisiace služby spojené s dopravou na miesto dodania, naložením a vyložením dodávaného tovaru do skladu na miesto určenia. Množstvá jednotlivých druhov tovaru budú upresnené pravidelnými objednávkami. Druhová skladba jednotlivých položiek predmetu zákazky je podrobne uvedená v prílohe č. 2 Rámcovej zmluvy. 2. Predmet zákazky musí spĺňať všetky zákonom stanovené normy pre daný predmet zákazky, musí byť prvej akostnej triedy a musí spĺňať všetky požiadavky na zdravotne nezávadný tovar. 3. Minimálne požiadavky na predmet zákazky: Požiadavky na mrazené ryby - mrazené rybie mäso bez kostí a bez polyfosfátov, hlbokozmrazené kvality A, maximálna glazúra 5%. V prípade porciovaného mrazeného rybieho mäsa (filé z treskovitých rýb, hoki filety s kožou, losos, treska tmavá) požadujeme dodržať kaliber od 120g do 150g. Požiadavky na hydinu – hlbokozmrazené hydinové mäso (kuracie stehná, kuracie pečienky, kuracie prsia, kurča celé, morčacie prsia) bez konzervantov kvality A. Požiadavky na zeleninu – hlbokozmrazená (brokolica, zemiakové hranolky, fazuľové struky, hrášok, karfiol, kel, kukurica, špenátový pretlak, tekvica rezaná, zeleninová zmes: mochovská, pod sviečková, s brokolicou). 3.1 Dodaný tovar musí spĺňať všetky predpisy zodpovedajúce potravinárskemu kódexu v zmysle ustanovení výnosu MP a MZ SR č.2143/2006-100 PK SR. Tovar musí byť označený na obale v súlade s § 9 zákona č. 152/1995 Z.z. v znení neskorších predpisov o potravinách a § 3 Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky. 3.2 Podľa Potravinového kódexu SR verejný obstarávateľ ako Kupujúci nepreberie od úspešného uchádzača ako Predávajúceho tovar, ktorý nie je viditeľne čerstvý, resp. ktorého doba minimálnej trvanlivosti už uplynula. 3.3 Obaly všetkých produktov musia byť čisté, nepoškodené, zdraviu nezávadné, vyznačené údaje na obale - obchodný názov tovaru, obchodné meno a sídlo výrobcu, údaj o množstve, dátum výroby a spotreby. 3.4 Dovoz tovaru bude zabezpečený v zmysle platných zákonov vzťahujúcich sa na predmet zákazky, vo vhodne vybavených dopravných prostriedkoch, takým spôsobom, aby sa zachovala jeho zdravotná bezchybnosť. 3.5 Predpokladané množstvá tejto časti predmetu zákazky sú iba orientačné, určené na základe predchádzajúcej spotreby verejného obstarávateľa a budú verejným obstarávateľom upravované počas platnosti rámcovej zmluvy podľa aktuálnych potrieb. Rozvoz každý pracovný deň v časovom rozpätí prílohy č. 3 Rámcovej zmluvy. 3.6 Verejný obstarávateľ ako Kupujúci je oprávnený objednať si čiastkovej objednávke aj taký tovar, ktorý nie je uvedený v prílohe Rámcovej zmluvy alebo nový tovar, na základe zmenených požiadaviek na výživové a nutričné hodnoty stravy pre deti MŠ a MsDj. 3.7 Súčasťou záväzku Predávajúceho podľa zmluvy sú aj služby spojené s dodaním tovaru, t.j. zabezpečenie kompletizácie tovaru, balenie tovaru, jeho doprava a vyloženie v mieste plnenia, poskytnutie písomných dokumentov v súlade s Výnosmi Ministerstva pôdohos-podárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR potrebných pre kvalitu potravín v slovenskom alebo českom jazyku. 3.8 V prípade porušenia platných právnych predpisov, týkajúcich sa zabezpečenia bezpečnosti potravín zo strany Predávajúceho a prípadného zistenia tohto porušenia zo strany kontrolného orgánu, preberá Predávajúci na seba všetky náklady, súvisiace s prípadným sankčným postihom Kupujúceho kontrolným orgánom. 3.9 Odkaz technickej špecifikácie na obchodnú značku alebo výrobcu tovaru je uvádzaný z dôvodu garantovania technických vlastností a kvalitatívnych parametrov tovaru. Pripúšťa sa tovar podľa technickej špecifikácie nahradiť ekvivalentným tovarom rovnakých alebo lepších technických vlastností a kvality.
- Druh zákazky: Tovary
-
Rozsah obstarávania
- Toto verejné obstarávanie je vhodné aj pre malé a stredné podniky (MSP).: áno
-
Predpokladaná hodnota
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (hodnota): 75 893.72
- Predpokladaná hodnota (BT-27-Lot) (mena): Euro
-
Informácie o hlavnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
- Hlavný CPV kód: Mrazené ryby, rybie filé a ostatné rybie mäso
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
-
Informácie o dodatočnej klasifikácii predmetu zákazky
- Typ klasifikácie: Spoločný slovník obstarávania
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
-
Informácie o strategickom verejnom obstarávaní
- Strategické verejné obstarávanie: Žiadne
-
Informácie o mieste plnenia
-
Informácie o mieste plnenia
- Mesto: Banská Bystrica
- Nižšia územná jednotka krajiny: Banskobystrický kraj
- Krajina: Slovensko
-
Finančné prostriedky EÚ
- Finančné prostriedky EÚ: Obstarávanie nie je financované z fondov EÚ
-
Informácie o rámcovej dohode a dynamickom nákupnom systéme
- Rámcová dohoda: Rámcová dohoda, bez opätovného otvorenia súťaže
- Dynamický nákupný systém: Žiadny
-
Informácie o rámcovej dohode
- Maximálny počet uchádzačov rámcovej dohody : 1
- Kategórie: Kategórie kupujúcich
-
Súťažné podmienky
-
Zoznam podmienok účasti
-
Zoznam podmienok účasti
- Typ: Technická a odborná spôsobilosť
- Názov podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní
- Opis podmienky účasti: Podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní opisom technického vybavenia, študijných a výskumných zaradení a opatrení použitých uchádzačom alebo záujemcom na zabezpečenie kvality, spôsobom podľa § 35 zákona o verejnom obstarávaní a) Doklad o správnej výrobnej praxi a správnej hygienickej praxi (HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe). b) Kópia udeleného platného certifikátu bezpečnosti potravín v súlade s normou ISO 22000 (STN EN ISO 22000 „ Systémy manažérstva bezpečnosti potravín“). Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenie aj osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. c) Potvrdenie preukazujúce spôsobilosť motorových vozidiel používaných na prepravu potravín (napr. doklad ATP).
- Použitie tohto kritéria: Uplatňuje sa
-
Kritériá na vyhodnotenie ponúk
-
Zoznam kritérií
-
Zoznam kritérií
- Typ kritéria na vyhodnotenie ponúk: Cena
- Opis kritéria na vyhodnotenie ponúk: Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky.
- Názov kritéria na vyhodnotenie ponúk: Cena v EUR s DPH za predmet tejto časti zákazky
-
Ďalšie požiadavky
- Skupina uchádzačov, ktorej bude zadaná zákazka, musí mať určitú právnu formu: áno
- Opis právnej formy uchádzača: Verejný obstarávateľ požaduje vytvorenie určitej právnej formy tak, aby boli jednoznačne zadefinované konkrétne práva, povinnosti a zodpovednosti jednotlivých členov skupiny dodávateľov pri plnení zmluvy.
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
-
Informácie o vyhradenom verejnom obstarávaní
- Vyhradená účasť: Žiadne
-
Informácie o variantoch
- Varianty: Nie sú povolené
-
Požiadavky na plnenie zmluvy
- Plnenie zmluvy sa musí vykonať v rámci programov chránených pracovísk.: Nie
- Elektronická fakturácia: Povinná
-
Elektronický katalóg
- Predkladanie ponúk vo forme elektronického katalógu: Nie je povolené
-
Postup po procese udeľovania
- Elektronické objednávanie: áno
- Elektronická platba: áno
-
Informácie o predkladaní ponúk alebo žiadostí o účasť
-
Lehota I
- Lehota na predkladanie ponúk (dátum): 29.11.2024
- Lehota na predkladanie ponúk (čas): 09:00
-
Jazyk na predkladanie dokumentov
- Jazyky, v ktorých možno predložiť ponuky: SLK, CES
-
Informácie o otváraní ponúk
- Dátum otvárania ponúk: 29.11.2024
- Čas otvárania ponúk: 09:15
- Opis otvárania ponúk: Otváranie sa uskutoční v zmysle § 52 zákona o verejnom obstarávaní prostredníctvom funkcionality elektronickej platformy (IS EPVO), a to sprístupnením elektronických ponúk v systéme IS EPVO v čase uvedenom v Oznámení o vyhlásení verejného obstarávania.
- Miesto otvárania ponúk: Účasť na elektronickom otváraní ponúk je umožnená všetkým uchádzačom, ktorí predložili svoju ponuku v lehote na predkladanie ponúk. V zmysle § 52 ods.2 posl. veta zákona o verejnom obstarávaní, umožnením účasti na otváraní ponúk sa rozumie ich sprístupnenie prostredníctvom funkcionality elektronického prostriedku všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuku určeným spôsobom komunikácie, a to v rozsahu podľa § 52 ods.2 zákona o verejnom obstarávaní.
-
Spôsob predkladania ponúk alebo žiadostí o účasť
- Elektronické predkladanie ponúk: Povinné
- Adresa na predkladanie ponúk (URL): https://evo.isepvo.sk/evo/Pages/Privates/ZakazkaDetail.aspx?id=519477&orgId=4778
-
Informácie o súťažných podkladoch
-
Informácie o súťažných podkladoch
- Obmedzený prístup k súťažným podkladom: Žiadne obmedzenia prístupu k dokumentom
- Úradný jazyk súťažných podkladov: slovenčina
- Súťažné podklady (URL): https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/dokumenty/519477
- Označenie dokumentu/zákazky: Súťažné podklady s prílohami
-
Komunikačný kanál ad hoc
- Názov elektronického prostriedku: IS EPVO
-
Preskúmanie
-
Lehoty na preskúmanie
- Opis lehôt na preskúmanie: Lehoty na predloženie žiadosti o nápravu a/alebo námietok upravuje platný a účinný zákon o verejnom obstarávaní.
-
Organizácia pre preskúmanie
- ID organizácie zodpovednej za preskúmanie: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)
-
Organizácia poskytujúca informácie o preskúmaní
- ID poskytovateľa informácií o preskúmaní: ORG-0001 (Úrad pre verejné obstarávanie)